Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Spotkanie z piekarzem w grupie VII

Bułki, chleb i rogaliki co dzień dla nas piecze.

Kto ten zawód wykonuje? Czy wszyscy już wiecie???


Taką oto zagadką rozpoczęło się dziś w grupie średniaków spotkanie z przesympatycznym gościem – panem Łukaszem Sypniewskim. Dzieci bez problemu nazwały zawód zaproszonego gościa. Oczywiście jest On piekarzem. Spotkanie odbyło się w ramach realizacji projektu edukacyjnego „Od ziarenka do bochenka”, jak również preorientacji zawodowej. Dzieci zadając pytania i wysłuchując na nie odpowiedzi, usystematyzowały sobie wiedzę dotyczącą tego jakże pożytecznego i wymagającego zawodu. Przedszkolaki wiedzą już jak można zostać piekarzem, jakie wymagania potrzebne są odnośnie wykonywania tego zawodu, jakimi cechami charakteru powinien okazywać się kandydat do zawodu. Pan Łukasz z radością i ochotą opowiadał o swoim zawodzie. Widać, że kocha to, co robi i nie zamieniłby swojego zajęcia na żadne inne jak twierdzi, a piekarzem został z zamiłowania tak jak i Jego tata, więc to zawód rodzinny. Spotkanie umiliły wspólne wypieki. Był domowy chlebek na zakwasie i przepyszne, nadziewane rogaliki. Serdecznie dziękujemy Panu Łukaszowi za przemiłe spotkanie i życzymy radości i satysfakcji z pracy oraz samych sukcesów zawodowych. DZIĘKUJEMY !!!