Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Wielozmysłowa spiżarniana uczta z motywem wychowawczym w grupie VI

Kształtując postawę dbałości o zdrowie, kolejny raz włączyliśmy rodziców do realizacji naszych zadań. Tym razem rodziny otworzyły swoje spiżarnie, a nasze stoły zapełniły się tradycyjnymi i niezwykle wyszukanymi zapasami zimowymi ukrytymi w słoikach. Konfitury, warzywne sałatki, przeciery, soki, kompoty a nawet suszone grzyby i owoce. Kiedy otworzyliśmy słoiczki po klasie rozniósł się owocowo-warzywny bukiet zapachów zdrowia. Każdy przedszkolak smakował i wąchał słodkie gruszki, morele i jabłka, kwaśne wiśnie, kiszone i słodko-kwaśne ogórki. Z talerzy uciekały grzybki marynowane. Suszone grzyby ,pomarańcze, banany szeleściły i zniewalająco pachniały. Buraczki pofarbowały buzie i języki. Wyraziste soki warzywne i owocowe zawróciły nam w głowie. Nawet witaminowe niejadki skusiły swoje zmysły. Zrobiła się z tego wszystkiego wielozmysłowa uczta ...z motywem wychowawczym…a jakże! Trzeba się było przecież podzielić, zaprosić, kulturalnie ocenić to co oglądaliśmy, dotykaliśmy, wąchaliśmy i smakowaliśmy. Dziękujemy rodzicom za szczodrość i to, że zawsze stają na wysokości zadania. Jesteście wielcy! A do tego pracowici i zdolni!